BELANGRIJKE MEDEDELING:

Vanaf maandag 4 mei is de Praktijk voor Manuele Therapie & Revalidatie Schipluiden weer opengesteld voor behandelingen, hetzij onder beperkende voorwaarden.

Voor alle klachtenproblematiek kunt u weer terecht. Echter u dient wel eerst bij uzelf na te gaan of u voldoet aan de voorwaarden van het RIVM/Overheid om behandeld te kunnen/mogen worden.
De eerste behandeling - de intake - zal plaatsvinden op afstand middels een bel- of videobel consult.
Voor alle klachtenproblematiek dient u zich, voorafgaande aan de behandeling, eerst aan te melden via de praktijktelefoon of door het sturen van een e-mail bericht. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Het trainingcentrum MEETIS medical-fitness zal op maandag 6 juli haar deuren weer openen.

Voor informatie en voorwaarden over de herstart van de diverse trainingsgroepen wordt u verwezen naar de website van Meetis Medical Fitness.

Met vriendelijke groeten,

Henk Haring, MMT/FT

Laatste update: 30-06-2020

______________________________________________________________________


FilosofiePanta Rhei: Alles stroomt, alles verandert…


Alles stroomt, alles verandert. Een uitspraak van de Griekse filosoof Herakleitos, zo’n vijfhonderd jaar voor onze jaartelling. Een opvatting die nu centraal staat in mijn visie op bewegen. En dan doel ik niet alleen op fysieke bewegingen, maar ook op de bewegingen van het leven. Die visie is kenmerkend voor mijn praktijk. Ik denk, dat een goede Panta Rhei van uw houding en uw bewegingen de sleutel vormt om plezier in het leven te hebben en in uw dagelijks functioneren.

Ook weet ik dat ieder mens op zijn eigen manier beweegt, een eigen bewegingsvoorkeur heeft. En niets in het leven blijft hetzelfde: alles verandert, dus ook ons lichaam en de manier waarop we bewegen. Dat alles vraagt om een persoonlijke benadering en een intensieve begeleiding.

En dan is er de vorm in relatie tot de functie: zoals je het gebruikt, zo wordt het. En iets wordt zoals je het gebruikt. Ofwel: de functie bepaalt de vorm, en de vorm op zijn beurt bepaalt de functie.

In mijn praktijk voor manuele therapie en revalidatie kunt u terecht voor behandeling van uw klachten en individuele revalidatie.
Zo kan ik u bijvoorbeeld helpen bij gewrichtsklachten aan nek en rug en ook hoofdpijnklachten. Voor individuele revalidatie komen onder andere sporters met blessures en patiënten met whiplashklachten naar mijn praktijk. Hoe u behandeld en begeleid wordt, heeft alles te maken met mijn visie op bewegen. En die deel ik graag met u.


Henk Haring

In 1983 is Henk Haring begonnen als zelfstandig fysiotherapeut in Schipluiden. Sinds 1987 werkt hij ook als manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Ruim
zeven jaar later, in 1995, nam hij het initiatief voor het trainingsinstituut Meetis.

De praktijk voor manuele therapie en revalidatie in de huidige vorm bestaat sinds 2004. Naast manuele therapie, sportfysiotherapie en medical taping (MTC) heeft Henk Haring zich gespecialiseerd in de osteopathie (= andere behandelwijze van gewrichtsklachten) en geeft hij medische trainingstherapie (in groepen).

De praktijk is opgenomen in het kwaliteitsregister fysiotherapie/manuele therapie. Henk Haring voldoet aan alle kwaliteitseisen en werkt volgens de richtlijnen van het KNGF waardoor hij zich registermanueeltherapeut mag noemen.

In 2009 is Henk Haring afgestudeerd als 'Professional Master Manuele Therapie in de Eerste Lijns Gezondheidszorg' aan de Hoge School Rotterdam. Hierdoor mag hij zich officieel Master of Health noemen.

Ook heeft hij zich middels cursussen bekwaamd voor directe toegankelijkheid (DTF-aspect) van zijn praktijk voor manuele therapie en osteopathie. Meer informatie hierover is elders in de tekst: ‘Verwijzing en vergoeding’ terug te vinden.