Revalidatietherapie is vooral zinvol na een blessure, een ongeval of als u herstellende bent van een ziekte of operatie. Een revalidatietherapeut kan helpen uw gezondheidsdoelen weer snel te bereiken, bijvoorbeeld verbetering van de spierfunctie, betere beweging van gewrichten, verbetering van de conditie of weer optimaal kunnen sporten en werken.

De therapeut stelt een behandel- dan wel oefenplan op aan de hand van de intake, het manueel therapeutisch onderzoek en aanvullende tests. In zijn behandelplan maakt de therapeut onderscheid tussen grondoefeningen (voor buik- en rugspieren), algemene bewegingsmobilisaties voor gewrichten, oefenprogramma’s met trainingsapparatuur (voor kracht, coördinatie, stabiliteit en spierconditie) en cardioprogramma’s (conditie van hart en longen).

Instabiliteitsoefening

Bij revalidatietherapie gaat het om een individuele begeleiding. De oefenprogramma’s worden uitgevoerd in de trainingsruimte van Meetis, het medisch instituut voor revalidatietraining en coaching (in hetzelfde gebouw).

Na de individuele begeleiding kan het wenselijk of noodzakelijk zijn om in groepsverband verder te trainen bij Meetis.